Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over cruises - cruisevakanties :

 1. Is een cruisevakantie duur?
  Cruisevakanties - Cruises zijn momenteel het sterkst groeiende segement in het vakantiegebeuren. Door de recente ontwikkelingen in de cruisesector (meer aanbod) worden cruisevakanties steeds goedkoper.   Op het eerste zicht is een cruise misschien duurder dan een vakantie aan land, door de diverse maaltijden "vol pension" die aangeboden worden, het entertainment aan boord, de verschillende locaties die u bezoekt,  etc....zijn cruisevakanties goedkoper
   
 2. Maaltijden aan boord zijn inbegrepen?
  Ontbijt, middagmaal en diner.  Bij de meeste rederijen heeft u alsook nog snacks en een midnightbuffet.  's Avonds zijn er bij sommige rederijen twee zittingen (omstreeks 18h00 en 20h00).
   
 3. Waar reserveren?
  Er bestaan best veel verschillen tussen de rederijen.  Daarom is het zeer belangrijk u goed te laten informeren en adviseren door cruisexperts. Cruiseexperts, het cruisedepartement van Reisexperts De Rop Reizen is de cruisespecialist van Antwerpen.  Bij de keuze van de rederij, het schip, de reisperiode en hutcategorie kunt u steeds op de kennis vertrouwen van de mensen bij Cruiseexperts.
   
 4. Fooien?
  Aan boord van de cruiseschepen ontvangen de bemannigsleden een basisloon.  Dat loon wordt aangevuld met fooien.  Dit systeem bevordert de dienstverlening.  Het bedrag dat u dient te betalen scheelt van rederij tot rederij u dient +- 8 euro per persoon per dag  te tellen.  Bij uw reservering van de cruise en reisdokumenten vindt u de nodige info.
   
 5. Ziekte en ongevallen?
  Bijna alle schepen hebben een dokter en verpleegster aan boord.  Wat betreft zeeziekte, de moderne schepen zijn uitgerust met stabilisatoren die het deinen over de golven sterk verminderen.  Tegenwoordig zijn er zeer goede geneesmiddelen verkrijgbaar die de zeeziekte sterk afremmen.  Informeer steeds bij uw huisarts of apotheker naar de beste medicijnen voor u.  Vrouwen die langer dan 23 weken zwanger zijn, worden als passagier niet geaccepteerd.
   
 6. Communicatie aan boord?
  Alle schepen zijn per telefoon, of email bereikbaar.  Let wel bellen vanaf de kajuit is best duur wegens de communicatie via satteliet.  Internetsessies zijn eveneens vrij duur wegens de sattelietconnectie.
   
 7. Kleding?
  Cruisen is en blijft een stijlvolle manier om te reizen.  Veel rederijen hebben één keer per week "captains diner" hier wordt verwacht dat de passagiers zich netjes kleden.  Slechts enkel rederijen verwachten nog een smoking en galakledij.  Vraag bij boeking steeds de kledingvoorschrifen per rederij op.
   
 8. Zeeziekte?
  Zeeziekte wordt veroorzaakt door het evenwichtsorgaan.  De moderne cruiseschepen zijn allen uitgerust met stabilisatoren.  Het rollen en het stampen van het schip wordt hierdoor sterk bëïnvloed.  Cruises hebben het voordeel dat zij hun vaarroute gemakkelijk kunnen aanpassen indien er slecht weer op komst is.  Wordt u toch door zeeziekte worden overvallen tijdens uw cruisevakantie ?  Wij geven volgende tips mee :
  - Eet en drink normaal tijdens de cruise. Wat water en een appel kan wonderen doen.
  - Blijf aktief bezig, wandel wat rond op het schip... Probeer uw gedachten zoveel mogelijk af te leiden.
  - Zoek een plek midscheeps, hier voelt u de minste beweging.
  - Buitenlucht doet goed, blijf zoveel mogelijk aan dek en houd oogcontact met de horizon.
   
 9. Welk Kajuittype moet ik nemen?
  Een binnenhut is niet minderwaardig aan een buitenhut.  Een binnenhut heeft geen daglicht en is qua prijs meestal iets voordeliger.  Een buitenhut heeft meestal patrijspoorten of panoramisch ramen waardoor de kajuit iets groter kan lijken.  Een kajuit is tijdens een cruise vooral bedoeld om in te slapen.  Aan boord van cruiseschepen (vooral de grotere schepen) is zoveel te doen dat u bijzonder weinig tijd heeft om van uw hut te genieten.  Ervaring leert bij de nieuwere generatie schepen dat vooral Balkonkajuiten in opmars zijn.  Deze hutten zijn zeer beperkt in aanbod.  Het voordeel van deze kajuiten is wel dat u privee kan genieten bij het aanlopen van een haven.
   
 10. Zijn dagprogramma's beschikbaar?
  Dagprogrammas worden elke avond voordien in uw hut aangeleverd.  Dit programma bevat alle informatie die u nodig heeft om tijdens uw cruise optimaal te kunnen genieten. Openingsuren van alle faciliteiten vindt u hier terug.  Informatie over de verschillende vertrek- een aankomsthaven en mogelijke excursies.  Neem het dagprogramma steeds grondig door zodat u geen belangrijke dingen kan missen.  Het dagprogramma wordt meestal aangeleverd in het Engels.  Uw "cabinsteward" kan u op aanvraag steeds voorzien van een dagprogramma in een andere taal.
   
 11. Welke faciliteiten zijn aan boord?
  Alle schepen zijn uitgerust met één of meerdere restaurants, bars en lounges.  Een zwembad, whirlpools, sauna's sportvelden en fitnesscenter zullen op de meeste rederijen en schepen niet ontbreken. Dagprogramma's zijn steeds beschikbaar.  Danslessen, kooklessen, Bridgelessen, Computerlessen.... er zijn veel workshops die men momenteel aan boord kan aanbevelen. 
   
 12. Formaliteiten aan boord?
  Als U op cruise gaat dient u in bezit te zijn van een geldig internationaal reispaspoort.  Het internationaal reispaspoort dient zes maanden na retourreis geldig te zijn.  Kinderen dienen in bezit te zijn van hun eigen paspoort of Kids ID (europa) Voor bepaalde bestemmingen zoals Rusland dient u in bezit te zijn van een visum.  Belangrijk : u bent zelf aansprakelijk voor de gegevens die tijdens boeking worden doorgegeven.  Cruiseexperts is niet aansprakkelijk voor gegevens die verkeerdelijk aan ons zijn doorgegeven.  Namen, voornamen, geboortedata dienen ingevuld te worden zoals zij vermeld staan op het paspoort.   Eventuele wijzigings- en/of annulatiekosten die hieruit voortkomen zijn volledig ten laatste van de reiziger.
   
 13. Andere vragen?
  Uiteraard zijn er nog andere vragen, dit is slechts een greep van de meest gestelde vragen.  Mocht u nog bijkomende vragen hebben bel dan naar Cruisexperts (onderdeel van Reisexperts De Rop Reizen)  0032.3.664.72.74 f mail deropreizen@skynet.be
   

 
 

 

Cruise Experts helpt u graag telefonisch of per e-mail verder voor een onvergetelijke cruise-ervaring.

Webdesign: LetzGo